De leukste activiteiten op Texel

Beleef het mooiste wat Texel te bieden heeft met deze activiteiten

Bent u op zoek naar avontuurlijke tochten door de natuur, ontspannen dagen op het strand of het verkennen van de rijke geschiedenis van Texel? Texel heeft het! Op deze pagina vindt u inspiratie voor elk type reiziger. Ontdek de leukste activiteiten op Texel en laat u verrassen door de unieke charme van het eiland.

Zeehondentocht vanuit Oudeschild

Laten we beginnen bij de spannendste activiteit op het water, namelijk een speedboot boottocht met Sop Speedy. Een tocht met deze RIB-speedboot zorgt voor een onvergetelijk avontuur. U zult snelheden tot wel 75 kilometer per uur bereiken, een sensatie die u niet vaak op Texel tegenkomt. De zeehondentocht is niet compleet zonder een bezoek aan de zeehonden die bij de zandbanken nabij Texel liggen. Tot slot vaart u langs de marinehaven van Den Helder, waar u de Nederlandse marinevloot kunt zien. Dit is echt een unieke ervaring die uw vakantie compleet maakt.

Parachutespringen op Texel

Van het water naar hoog in de lucht. Parachutespringen! Bij het vliegveld op Texel is het mogelijk om een solo- of tandemsprong te boeken en met hoge snelheid te genieten van het spectaculaire uitzicht over het eiland. Bij een tandemsprong springt u samen met een ervaren instructeur, dit kan zonder cursus. De perfecte adrenalinerush voor mensen zonder hoogtevrees.

Leer meer over zeehonden bij Ecomare

Ecomare is een natuurmuseum en zeehondenopvang op Texel met landelijke bekendheid, gelegen aan de rand van Nationaal Park Duinen van Texel, Nabij De Koog en Strandpaal 17. In het museum leert u alles over de natuur van de Waddenzee en de Noordzee, van zeehonden en bruinvissen tot vogels en planten. Ecomare biedt ook educatieve programma’s en excursies, waaronder zeehondentochten en wadexcursies. De zeehonden worden per dag twee keer gevoerd en dat gebeurd met veel spektakel. Zorg dus dat u tijdens deze tijden aanwezig bent om dit mee te maken. Meer over zeehonden.

Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij waar het bekende Texelse speciaalbier wordt gebrouwen. Tijdens een rondleiding door de brouwerij komt u alles te weten over het brouwproces en de geschiedenis van het bier op Texel, en kunt u natuurlijk ook verschillende Texelse bieren proeven in de proefruimte.

Fietsen over Texel

Een ontspannen stukje fietsen door de mooie natuur die Texel rijk is, is een activiteit op zich. Het eiland leent zich prima om de leukste bezienswaardigheden van Texel met de fiets te bezoeken. Huur een fiets en ontdek Texel op een milieuvriendelijke en sportieve manier, met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden kunt u overal op het eiland komen.

Vogels spotten op Texel

Texel is een paradijs voor vogelliefhebbers, met diverse landschappen die talloze vogelsoorten aantrekken. Bezoek vogelgebieden zoals de Slufter, de Mokbaai en De Geul om trekvogels en andere bijzondere soorten te spotten. Voor een nog intensere ervaring kunt u een vogelexcursie boeken bij vogelexcursiestexel.nl, waar ervaren gidsen u meenemen naar de beste vogelspotplekken en hun kennis delen. Geniet van de natuur en ontdek de vogels van Texel tijdens uw bezoek.

Schapenboerderij Texel

Op Schapenboerderij Texel kunt u kennismaken met het traditionele schapenhoeden op Texel. De boerderij biedt rondleidingen waarbij u meer leert over het hoeden en scheren van schapen, en u kunt zelfs deelnemen aan een schapenworkshop waarbij u leert hoe u wol spint en verwerkt. Een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin!

Bezoek het strand van Texel

Aan de westkant van het eiland komt u altijd uit bij het strand, met zo’n 30 kilometer zandstrand ideaal voor lange wandelingen, een dagje zonnen of sportievere activiteiten. Door de getijdenwisselingen kunt u er perfect met een schepnet diertjes vangen of wadlopen. De brede stranden bieden ook volop ruimte voor watersporten zoals kitesurfen en windsurfen.

Bezoek een markt

In de maanden juli en augustus zijn er op Texel veel uiteenlopende markten. Bijna iedere dag is er wel een markt te bezoeken. De maandagmarkt is het hele jaar door.

Maandagmarkt in Den Burg
Elke maandag van 08:00 tot 13:00 uur is er een grote markt in het centrum van Den Burg. U vindt hier vers fruit, groenten, kaas, vis, bloemen, planten, kleding, sieraden en lokale producten zoals Texelse schapenkaas, schapenvet zalf en honing. De markt trekt zowel bewoners als toeristen.

Dinsdagavondmarkt in De Koog
Elke dinsdagavond van 17:00 tot 21:00 uur is het Koger Dinsdag in het centrum van De Koog. Hier vindt u handgemaakte sieraden, souvenirs en lokale lekkernijen. Ook is er live muziek en entertainment.

Woensdagmarkt in Den Burg
Elke woensdag van 11:00 tot 17:00 uur is er een gezellige zomermarkt in Den Burg. Deze themamarkt biedt een gevarieerd aanbod aan leuke activiteiten, lokale producten, ambachtelijke artikelen en delicatessen. De woensdagmarkt is een leuke aanvulling op de wekelijkse maandagmarkt.

Donderdagmarkt in Den Hoorn
Op donderdagochtend van 10:00 tot 14:00 uur is het Hoornder Donderdag in Den Hoorn. Deze markt staat bekend om zijn kunst en ambachtelijke producten zoals keramiek en schilderijen. De rustige setting van Den Hoorn zorgt voor een sfeervolle marktbeleving.

Havenmarkt in Oudeschild
De havenmarkt in Oudeschild vindt op vrijdag plaats van 10:00 tot 16:00 uur. Deze markt bevindt zich op de wal van de haven in Oudeschild. Hier kunt u genieten van verse gebakken vis en lokale souvenirs.

Zomermarkt in De Cocksdorp
In De Cocksdorp is er van 11:00 tot 17:00 uur de Durper Markt. Deze markt biedt een verscheidenheid aan kraampjes met leuke producten, eten, drinken en amusement. 

Texel biedt een perfecte mix van natuur, cultuur en avontuur. Nu u de leukste activiteiten op Texel kent, bekijk ook onze tips voor de belangrijkste bezienswaardigheden op Texel en wat te doen in Oudeschild. Als u klaar bent voor een zeehondentocht dan zien we u graag in Oudeschild!